Huisstijl

Er is maar één wapen en één vlag. Om het eenvoudiger te maken voor dispuutsleden en externen om deze altijd correct te gebruiken staan hier enige richtlijnen. Let op: gebruik nooit logo’s die je toevallig op een PC tegenkomt. Er zijn slecht geëxporteerde versies in omloop. Bewaar zelf ook geen logo’s op PC’s maar download hier altijd een verse versie.

Het wapen van Tau is er in drie vector-formaten van Adobe. EPS, PDF en AI (Adobe Illustrator). Er is ook een bitmap versie en wel een PNG.

Misbruik van de logo’s is niet verstandig. De toorn van het dispuut zal verschrikkelijk zijn.

Gebruik de EPS-files of PDF-files voor afdrukken. De EPS-files bevatten een TIFF (bitmap) preview voor het gemak op het scherm, maar let er op dat de lijnentekening wordt uitgeprint en niet de bitmap.

De PDF-files kunnen makkelijk worden bekeken op het scherm en makkelijk geprint worden. De afdrukkwaliteit is even goed als bij EPS, namelijk het maximale wat de printer aankan.

De AI-files kunnen in Adobe Illustrator (vanaf 9.0) worden geopend, om PNG’s en GIF’s te maken voor op het Internet. Ook handig voor als je de kleuren wil wijzigen of andere artistieke plannen hebt. Gebruik bij voorkeur de AI files wanneer er geïmporteerd moet worden in een ander pakket, om bijv. CNC freeswerk, laserwerk, borduurwerk, snijbranderwerk, etc. te maken. Let er op dat als je schaalt, dat je dan de lijndikte mee laat schalen! De tekst en de letter tau hebben een vulling en geen omtrek, de leeuw heeft geen vulling en een omtrek met één lijndikte.

De EPS en AI files zijn ingepakt met Gzip, en kunnen op praktisch alle systemen worden uitgepakt.

Er bestaat (nog) geen ingekleurde versie van het logo, en het is ook niet triviaal om die te maken.

De PNG-file kan handig zijn als je geen software hebt die de Adobe-formaten kan lezen en geen PostScript printer hebt. De afdrukkwaliteit is minder dus niet gebruiken voor belangrijk drukwerk en niet te ver opschalen.

QR code

Voor de snelle reacties hebben we de Quick Response code, oftewel QR code. Om vergissingen te voorkomen is het een versie met niveau H foutencorrectie volgens ISO 18004 en Tau-logo er in gebakken. De code brengt U naar www.dispuuttau.nl.

Lettertypen

In het wapen van Tau zijn twee lettertypen gebruikt. Het Gothisch lettertype is Euler Fraktur Bold 10, het lettertype waar het jaartal in staat gezet is Euler Roman 10. Beide zijn ontworpen door de grote Hermann Zapf, samen met Donald Knuth, losjes geinspireerd op het handschrift van Euler.

In het menu en in het fotoarchief is gebruik gemaakt van Computer Modern Sans Serif Bold Extended 10, ontworpen door Donald Knuth.

De lettertypen worden meegeleverd met TeX (public domain), onder de Open Font License.

Om het zoeken te vereenvoudingen zijn de lettertypen hier beschikbaar als Adobe Type 1 (zoals gebruikt in Adobe applicaties, Postscript, pdf, etc.), en als TrueType (zoals gebruikt in Windows).

Vlag

De kleuren en de verhoudingen van de vlag zijn eenduidig vastgelegd in het vlaggenbesluit, ter inzage bij de rector. De vlaggen die op dit moment in het bezit zijn van het dispuut hebben allemaal een lus en een koord, de vlag moet altijd zodanig worden opgehangen dat de lus boven zit en het koord beneden. De kleuren van de vlag zijn dan van boven naar beneden: Blauw, wit, goud, blauw, wit goud, blauw. De vlag verticaal (portrait) ophangen mag ook.